Het gebouw


Het Huis van Parein

Het Huis van Parein ligt aan het Antwerpse Zuid, in het hart van de meeste trendy buurt van Antwerpen, met z’n overvloed aan leuke restaurants en hippe brasseries.
Het pand dateert van begin vorige eeuw en werd gebouwd door de familie Parein als hoofdkwartier voor hun biscuitimperium. De sfeer en kwaliteit van dit statige pand worden nog steeds in belangrijke mate bepaald door die rijke geschiedenis.
Zo zijn de salons en werkplekken nog altijd gevestigd in de voormalige beheerraadzaal van de Pareins.
De eerste twee verdiepingen zijn nog steeds met het gelijkvloers verbonden door de majestueuze originele wenteltrap die centraal in het pand zit en de ruimtes dragen nog alle authentieke elementen van de woning in zich: houten vloeren, ingebouwde wandkasten en het originele glaswerk.

Recente renovatie

Vijftien jaar geleden werd het pand integraal gerenoveerd en uitgebreid. De twee bovenste verdiepingen ademen daardoor een modernere sfeer uit en geven een prachtig uitzicht over het Antwerpse Zuid en het nieuwe Justitiepaleis.
Vandaag herbergt het pand exclusieve kantoorfuncties, salons en vergaderruimtes. Het voldoet aan alle hedendaagse eisen.